<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1159208090890608&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Viktige funn fra bank- og kapitalmarkeder

bannerbildet finansbloggen ‹ Tilbake til artikler

bannerbildet finansbloggen

PwCs CEO Survey 2018 understreker at den viktigste driveren for forskjeller mellom aktørers suksess, er digital transformasjon, innovasjon og drivkraft for vekst som stammer fra digital transformasjon. 

Aktører som får dette til på korrekt måte, vil finne muligheter til å forandre kundeopplevelsen på en positiv måte og etablere et klart skille mellom seg selv og konkurrenter.

Å drive denne typen endring er imidlertid svært utfordrende.
Hvordan kan din bedrift vinne?


Jakten på vekst
Aktørenes toppledere ser optimistisk på den fremtidige økonomiske veksten. 57% mener at verdensøkonomien vil bedres de neste 12 månedene, sammenlignet med 30% året før. Likevel har den økonomiske optimismen foreløpig ikke ført til økt optimisme i forhold til sine egne utsikter.

Så hvordan kan aktørene etablere en sterkere base for vekst? Utnyttelse av automatisering, blockchain og artificial intelligence (AI) kan ikke bare redusere kostnadene, men også tillate bedrifter å betjene flere kunder bedre, optimalisere salgsstrategier og identifisere verdifulle nye segmenter. Noen investeringsbanker benytter allerede avanserte teknologier for å komme seg inn i sluttbrukermarkeder og tilby småbedrifter tjenester som tidligere var reservert for store selskaper. I sin tur vil mer detaljert kunnskap om kundene tillate at aktørene vil skreddersyr løsninger mer presist enn noensinne.

Økt hastighet
Mens akselererende digital transformasjon er nøkkelen for å øke innovasjon, differensiering og vekst, synes mange aktører det er vanskelig å få opp farten. Faktisk er tempoet i teknologisk endring nå sammen med overregulering på toppledernes sin liste over bekymringer. Og som den regulatoriske utviklingen i løpet av det siste tiåret har vist, er det ingen raske løsninger på å implementere slike komplekse og omfangsrike endringer i en organisasjon.

Det er vanligvis ikke selve teknologien som skaper vanskeligheter, systemene blir kraftigere, mer intuitive og enklere å implementere og bruke. Det er snarere slik at de fleste problemene stammer fra de gamle kjenningene fragmenterte prosesser og IT-inkompatibilitet. Med mindre disse manglene fikses som en del av en digital transformasjon, vil ingen investering i digital transformasjon gi reelle fordeler.


Administrere talent i en digital tidsalder
Digital transformasjon handler vel så mye om talent som teknologi. Det er mennesker og ikke systemer som driver innovasjon og realiserer det fulle kommersielle potensialet. Mindre enn 20% av aktørenes toppledere mener det er enkelt og tiltrekke seg digitalt talent. Mens mye av det nåværende fokuset er på å bringe inn teknologispesialister, er det like viktig å sikre at teknologisk bevissthet gjennomsyrer hele organisasjonen, inkludert toppledelsen.


Andre viktige spørsmål er hvordan man organiserer talent nå som mennesker og maskiner begynner å jobbe så nær hverandre som en del av en hybrid arbeidsstyrke. De fleste toppledere sier at de fremdeles prøver å finne ut hvordan de får mest mulig ut av samarbeidspotensialet. Med tanke på deres HR strategi for den digitale tidsalderen, sier for eksempel mindre enn halvparten (44%) at de har klart for seg hvordan roboter og AI kan forbedre kundeopplevelsen.Last ned rapporten (PDF 6.3mb)

Erik Andersen

Erik Andersen

Jeg heter Erik Andersen og har jobbet i PwC siden 1997. Jeg har også jobbet 4 år ved PwC sitt New York-kontor. Jeg jobber primært med revisjon av finansforetak (bank, forsikring og kapitalforvaltning) i tillegg til eiendom og inkassoforetak. Mine faglige interesseområder er verdsettelse og regnskapsføring av finansielle instrumenter og eiendom samt risikostyring og internkontroll (inkl SOX rammeverket).

Legg igjen en kommentar