<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1159208090890608&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hoppe til hovedinnhold
Norges skatteblogg

Norges skatteblogg – om skatter, avgifter
   og forretningsjus

Norges skatteblogg – om skatter, avgifter og forretningsjus

Momsrapportering for importører fra 2017

Av Per Kirknes , 11. juli 2016

per-kirknes-2.jpg

Fra 1. januar vil momsoppgaven endres. Flere nye poster kommer inn, og bedriftene må sørge for at regnskapssystemene håndterer dette.

Les artikkel

Interesseområder: Merverdiavgift

Dele artikkelen:

Full seier for Konserthuset i kompensasjonssaken!

Av Oddgeir Wiig , 8. juli 2016

pwc-picture.jpg

Advokatfirmaet PwC har bistått Stavanger Konserthus i momskompensasjonssaken som har pågått siden 2008. På bakgrunn av vår klage, har Skattedirektoratet nå fattet vedtak om å minke etterberegningen med MNOK 175,6 i tillegg til allerede godkjent fradrag med MNOK 42,3. Dette innebærer en reduksjon på 85 % av det opprinnelige momskravet på MNOK 256,8. Dette er i realiteten en full seier i saken!

Les artikkel

Interesseområder: Merverdiavgift

Dele artikkelen:

Staten frafalt krav om dobbel merverdiavgift

Av Marit Barth , 5. juli 2016

Bilde_Nina.jpg

Skatt vest frafalt den 22. juni 2016 sitt krav overfor selskapet Ross Offshore AS etter at skattekontoret i over ett år hadde forsøkt å kreve inn merverdiavgift for det samme forhold to ganger. På vegne av selskapet anførte vi at det ikke forelå rettslig grunnlag for å kreve inn det samme merverdiavgiftsbeløpet to ganger. Til tross for manglende argumenter fra skattekontorets side var det imidlertid medias oppmerksomhet som bidro til at Skatt vest til slutt frafalt sitt krav.

Les artikkel

Interesseområder: Merverdiavgift, mva

Dele artikkelen:

Utenlandsk virksomhet i Norge - hvordan etterleve skattereglene…?!

Av Therese Karoline Larsen , 1. juli 2016

577A7558_banner.jpg

Å etterleve skatte-, immigrasjons- og rapporteringsregler kan være en utfordring for utenlandske selskaper som har aktivitet i Norge. Vi har utarbeidet en informasjonsbrosjyre hvor du finner en oversikt over de pliktene selskapet får når de har ansatte i Norge. Visste du at de samme forpliktelsene gjelder så fort selskapet har personell i Norge som ikke kun er på forretningsreise? Faktisk gjelder de samme pliktene da som om du hadde etablert en permanent virksomhet her.

Les artikkel

Interesseområder: Lønn og personskatt

Dele artikkelen:

Følg bloggen

Skribenter