<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1159208090890608&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hoppe til hovedinnhold
Norges skatteblogg

Norges skatteblogg – om skatter, avgifter
   og forretningsjus

Norges skatteblogg - om skatter, avgifter og forretningsjus

ESA godkjenner differensiert arbeidsgiveravgift for ambulerende virksomheter

Av Therese Karoline Larsen , 6. juni 2017

577A7558_banner.jpg

Reglene om differensiert arbeidsgiveravgift for ambulerende virksomheter har vært suspendert siden 2016 i påvente av ESAs vurdering av lovligheten av regelverket. ESA har nå konkludert med at reglene ikke strider mot EØS-reglene.

Det er nærmere redegjort for reglene om differensiert arbeidsgiveravgift, unntaket for ambulerende virksomhet, og hvorfor de ble suspendert i vårt blogginnlegg fra desember 2015.

Kort oppsummert innebærer unntaksregelen at virksomheter som er registrert i kommuner med en sats for arbeidsgiveravgift, men som har ansatte som utfører arbeid i en annen kommune med lavere sats, kan beregne arbeidsgiveravgift på lønnsutbetalinger til de ansatte det gjelder etter den lavere satsen dersom vilkårene for øvrig er oppfylt.

Når ESA nå har sagt at reglene ikke strider mot EØS-avtalen åpner det for gjeninnføring.

I en uttalelse publisert på Finansdepartementets hjemmeside sier finansminister Siv Jensen at Regjeringen vil vurdere en gjeninnføring av unntaksregelen i forbindelse med budsjettet for 2018.

Interesseområder: Lønn og personskatt

Dele artikkelen:

Therese Karoline Larsen

Therese Karoline Larsen

Jeg heter Therese Karoline Larsen og jeg jobber som advokat og partner i Advokatfirmaet PwC. Mitt spesialområde er alle de skattespørsmål som kan oppstå i arbeidsgiver-/arbeidtakerforhold og for oss som personer. Eksempler på områder jeg jobber mye med er arbeidsgiverplikter som rapportering, forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift, beskatning av lønn og fordeler, representasjon/kundepleie, incentiv- og bonusordninger, naturalytelser, reiseregninger, firmabilbeskatning, arbeid/virksomhet over landegrensene og mye, mye mer. Jeg har jobbet med dette området siden 2002, og jeg har erfaring fra både Oslo likningskontor og Skattebetalerforeningen.

Jeg blogger fordi jeg synes at det jeg jobber med er spennende og jeg elsker jobben min! Jeg vil gjerne dele min entusiasme for mitt fagområde med andre og spre kunnskap videre. Skatteregler trenger også et kritisk øye, noe jeg gjerne gir.


therese.karoline.larsen@pwc.com
Du finner meg på:

Kommentere

Følg bloggen

Skribenter