<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1159208090890608&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Har du sjekket skattekortet ditt?

kristine-braaten ‹ Tilbake til artikler

PwC erfarer at skatteetaten har endret metode for å komme frem til grunnlaget i skattekortet ditt. For tidligere år har det vært informasjon fra sist kjente fastsetting som har lagt grunnlaget for skattetrekket for året. Altså skulle du kjent igjen informasjonen fra skatteoppgjøret du fikk for 2017 i skattekortet for 2019. Sånn er det ikke lenger, og derfor kan det være lurt å se ekstra over.

Skatteetaten bruker nå grunnlaget fra a-meldingen som arbeidsgiver sender inn når lønnen din rapporteres, når de setter opp årets skattekort. Nærmere bestemt så er det lønnsrapporteringen som ble gjort i oktober i fjor, eller et gjennomsnitt av lønnen du fikk januar-oktober, som nå brukes. Det høyeste beløpet av disse to går inn i skattekortet, og dermed kan du komme noe skjevt ut av beregningen. Kanskje fikk du en bonusutbetaling i oktober i fjor? Eller så hadde du kanskje andre bi-inntekter eller ytelser? Hvis utbetalingen din var ekstra stor akkurat den måneden, så kan overraskelsen bli tilsvarende stor dersom du går skattekortet nærmere i sømmene nå.

Fordi “det gamle systemet” åpenbart la til grunn gamle tall, så vil den nye ordningen normalt gi et riktigere resultat og sånn sett ikke være å forakte. Denne nye metoden kan likevel ikke akkurat sies å være helt vanntett, så ta en ekstra kikk. Hvis du har tabelltrekk så er det ikke sikkert utslaget er så stort, men har du prosenttrekk kan det få større betydning.

Og du, dersom du allerede er trukket for den første lønningen av året og dette ser for høyt ut, vel - så er det ikke verre enn at du enten tar hensyn til dette ved anmodning om nytt skattekort, eller at du ligger an til å få litt skatt til gode :)

Skattekortet kan du enkelt endre via skatteetatens nettsider.

                                                                          ***
Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Veiteberg Braaten. 

Torbjørn Sven Stokke

Torbjørn Sven Stokke

Jeg heter Torbjørn Stokke og jobber som advokat i Advokatfirmaet PwC. Jeg jobber med de fleste spørsmål som dukker opp i forbindelse med internasjonal mobilitet av arbeidskraft. Det er likevel ikke til å komme bort fra at jeg engasjerer meg aller mest i internasjonal personbeskatning. Jeg har også en god del erfaring innenfor nasjonal personbeskatning og kan være en god diskusjonspartner også her.

Jeg startet min arbeidskarriere med personbeskatning i Skattedirektoratet. Senere har jeg fått erfaring fra to andre revisjons- og rådgivningsfirmaer samt som intern skatterådgiver i Aibel, før jeg fant veien til PwC.

Enkelte ganger så dukker det opp spørsmål, nye lovregler, endret praktisering, rettssaker eller enkeltvedtak som virkelig engasjerer. Når jeg blir engasjert så har jeg et formidlingsbehov. Du kan være trygg på at kommer det et blogginnlegg fra meg, så står det en engasjert skatteadvokat bak!

Legg igjen en kommentar

Relevante artikler

Les artikkelen

Kontantstøtte for næringslivet - oppdateringer

Regjeringen har foretatt enkelte oppdateringer i regelverket om kompensasjon for næringslivet som følge av omsetningsfall. Basert på ...

Les artikkelen
Les artikkelen

Skatte- og avgiftsnyheter i Revidert nasjonalbudsjett for 2020

Revidert nasjonalbudsjett for 2020 ble lagt frem kl 10.45 i dag. Hovedinntrykket er at det ikke er noen vesentlige endringer på skatte- og ...

Les artikkelen
Les artikkelen

Kontantstøtte for næringslivet - forskriften har kommet -10 viktige oppdateringer

17. april kom forskrift til lov om midlertidig tilskuddsordning for foretak med stort omsetningsfall. Forskriften ga flere avklaringer og ...

Les artikkelen