<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1159208090890608&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hoppe til hovedinnhold
Norges skatteblogg

Norges skatteblogg – om skatter, avgifter
   og forretningsjus

Norges skatteblogg - om skatter, avgifter og forretningsjus

Nei, du vant ikke på skatten, og feriepenger er ikke skattefrie

Av Therese Karoline Larsen , 5. juni 2014

therese-karoline-gjerde-advokat-pwc

På denne tiden av året er skatt et hetere tema for de fleste enn ellers. Det henger sammen med at det er selvangivelsestid, og feriepengetid. Med selvangivelsen kommer restskattelotteriet, og den store snakkisen er om man vant eller ikke på årets skatteoppgjør.

  I

tillegg kommer de skattefrie feriepengene. Som skatteadvokat og kanskje over gjennomsnittet opptatt av skattebegreper må jeg bare bruke anledningen til å si følgende:

  • Nei, du "vant" ikke på skatten. Du har betalt for mye skatt underveis – helt unødvendig. Du kunne ha justert skattekortet ditt og fått litt mer utbetalt ellers i året istedenfor. Og til deg som tapte lotteriet: du kan også justere skattekortet ditt og trekke litt mer skatt løpende, så kanskje du kommer bedre ut til neste år? Hvert år får man et grunnlag for beregning av skattetrekk – følg litt med på det gjennom året og sørg for at endringer i privatøkonomien gjenspeiles i skattetrekksgrunnlaget, så blir det helt sikkert mer riktig neste år.
  • Nei, feriepenger er ikke skattefrie. De er trekkfrie i den måneden de betales ut når det er året etter opptjeningsåret. Skatten innfordres ved at det de øvrige måneder i året trekkes litt mer skatt. Feriepengene inngår i totalen når skatten beregnes.

Interesseområder: Lønn og personskatt

Dele artikkelen:

Therese Karoline Larsen

Therese Karoline Larsen

Jeg heter Therese Karoline Larsen og jeg jobber som advokat og partner i Advokatfirmaet PwC. Mitt spesialområde er alle de skattespørsmål som kan oppstå i arbeidsgiver-/arbeidtakerforhold og for oss som personer. Eksempler på områder jeg jobber mye med er arbeidsgiverplikter som rapportering, forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift, beskatning av lønn og fordeler, representasjon/kundepleie, incentiv- og bonusordninger, naturalytelser, reiseregninger, firmabilbeskatning, arbeid/virksomhet over landegrensene og mye, mye mer. Jeg har jobbet med dette området siden 2002, og jeg har erfaring fra både Oslo likningskontor og Skattebetalerforeningen.

Jeg blogger fordi jeg synes at det jeg jobber med er spennende og jeg elsker jobben min! Jeg vil gjerne dele min entusiasme for mitt fagområde med andre og spre kunnskap videre. Skatteregler trenger også et kritisk øye, noe jeg gjerne gir.


therese.karoline.larsen@pwc.com
Du finner meg på:

Kommentere

Følg bloggen

Skribenter