<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1159208090890608&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nei, du vant ikke på skatten, og feriepenger er ikke skattefrie

‹ Tilbake til artikler

På denne tiden av året er skatt et hetere tema for de fleste enn ellers. Det henger sammen med at det er selvangivelsestid, og feriepengetid. Med selvangivelsen kommer restskattelotteriet, og den store snakkisen er om man vant eller ikke på årets skatteoppgjør.

  I

tillegg kommer de skattefrie feriepengene. Som skatteadvokat og kanskje over gjennomsnittet opptatt av skattebegreper må jeg bare bruke anledningen til å si følgende:

  • Nei, du "vant" ikke på skatten. Du har betalt for mye skatt underveis – helt unødvendig. Du kunne ha justert skattekortet ditt og fått litt mer utbetalt ellers i året istedenfor. Og til deg som tapte lotteriet: du kan også justere skattekortet ditt og trekke litt mer skatt løpende, så kanskje du kommer bedre ut til neste år? Hvert år får man et grunnlag for beregning av skattetrekk – følg litt med på det gjennom året og sørg for at endringer i privatøkonomien gjenspeiles i skattetrekksgrunnlaget, så blir det helt sikkert mer riktig neste år.
  • Nei, feriepenger er ikke skattefrie. De er trekkfrie i den måneden de betales ut når det er året etter opptjeningsåret. Skatten innfordres ved at det de øvrige måneder i året trekkes litt mer skatt. Feriepengene inngår i totalen når skatten beregnes.

                                                                                 ***

Dette blogginnlegget er skrevet av Therese Karoline Larsen. 

Torbjørn Sven Stokke

Torbjørn Sven Stokke

Jeg heter Torbjørn Stokke og jobber som advokat i Advokatfirmaet PwC. Jeg jobber med de fleste spørsmål som dukker opp i forbindelse med internasjonal mobilitet av arbeidskraft. Det er likevel ikke til å komme bort fra at jeg engasjerer meg aller mest i internasjonal personbeskatning. Jeg har også en god del erfaring innenfor nasjonal personbeskatning og kan være en god diskusjonspartner også her.

Jeg startet min arbeidskarriere med personbeskatning i Skattedirektoratet. Senere har jeg fått erfaring fra to andre revisjons- og rådgivningsfirmaer samt som intern skatterådgiver i Aibel, før jeg fant veien til PwC.

Enkelte ganger så dukker det opp spørsmål, nye lovregler, endret praktisering, rettssaker eller enkeltvedtak som virkelig engasjerer. Når jeg blir engasjert så har jeg et formidlingsbehov. Du kan være trygg på at kommer det et blogginnlegg fra meg, så står det en engasjert skatteadvokat bak!

Legg igjen en kommentar

Relevante artikler

Les artikkelen

Revidert nasjonalbudsjett 2019 - skatt og avgift

Revidert nasjonalbudsjett for 2019 ble lagt frem kl 10.45 i dag. Det er ingen store nyheter på skatte- og avgiftsområdet. Hovedbudskapet er ...

Les artikkelen
Les artikkelen

Revidert nasjonalbudsjett 2019 - livestream starter kl 12

Vi dekker forslag til endringer på skatte- og avgiftsområdet når det skjer. Revidert nasjonalbudsjett ble lagt frem tirsdag 14. mai kl ...

Les artikkelen
Les artikkelen

Mens vi venter på revidert nasjonalbudsjett.....

14. mai kommer revidert nasjonalbudsjett 2019. Vi oppdaterer deg i vår livestream klokka 12. Det har skjedd en del på skatte- og ...

Les artikkelen