<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1159208090890608&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Bytte av ERP-løsning - hvordan få tid til å følge den teknologiske utviklingen?

‹ Tilbake til artikler

“Vi har så mye å gjøre at vi ikke har tid til å effektivisere”. Lignende utsagn møter vi i mange ulike sammenhenger. Husk at slike utsagn sjeldent kommer fra motvilje til endring eller mangel på forståelse av hva som kreves. Tvert imot kan det være et rop om hjelp! Virksomheter klarer rett og slett ikke å se for seg hvordan de skal klare å endre og utvikle seg. De mangler tid og kapasitet til å kartlegge, planlegge, strukturere og gjennomføre. Men å henge med på den teknologiske endringen kan være kritisk i et raskt utviklende samfunn!

Riktig bruk av teknologi og systemintegrasjon kan gi uante muligheter og kan bidra til forbedring av arbeidsprosesser og integrert dataflyt. En sunn og effektiv økonomifunksjon bør for eksempel ha evnen til rask omstilling ved å skalere opp eller ned ressursbruk ved behov. Da må det være enkelt å få nye eller midlertidig ansatte i gang. En moden virksomhet bør derfor: 

  • Ha et fleksibelt strategisk målbilde som støtter behov for endringer
  • Ha standardiserte prosesser og rutiner der det er mulig
  • Ha gode beskrivelser av rutiner og prosesser som er lett tilgjengelige
  • Velge en samarbeidspartner som har akkurat den kompetansen og fleksibiliteten som du trenger.

Tro det eller ei - dette er suksessfaktorer ved overgang til mer integrerte IT-løsninger.

Vurderer du et systembytte?

Som et steg i forbedringsprosessen, er det mange virksomheter som vurderer overgang til skybaserte tjenester. Dette er det viktig å ta stilling til. Å flytte økonomisystemet eller ERP-løsningen til skyen kan til og med for noen selskaper være helt nødvendig for å henge med i tiden. Covid-19 har også i større grad fremmet viktigheten av skybaserte systemer for å lette arbeidet fra hjemmekontor.

Uavhengig av sky eller ikke sky, erfarer våre ERP-eksperter at de fleste virksomheter undervurderer behovet for bruk av interne ressurser i et ERP-prosjekt. Resultater fra en benchmarkundersøkelse publisert av PwC, viser at over halvparten av ERP-implementeringer ikke gjennomføres i henhold til planen. Et klart kjennetegn til de som lykkes, er at de klarte å frita nøkkelpersonell fra daglige oppgaver. Da kunne nøkkelressursene fokusere på å forbedre dagens prosesser tilpasset nytt ERP-system. Ikke bare vil sannsynligheten for å lykkes med prosjektet øke, men slik tilrettelegging kan også bidra til at nøkkelansatte trives bedre og blir lengre i bedriften.

Kanskje du kjenner deg igjen i følelsen av å ikke ha tid til forbedring? Beklager - det finnes ingen lettvint løsning! Det kreves paradoksalt nok ekstra ressurser for å frigjøre ressurser. Spørsmålet er om en har råd til å la være.

tore-braein.jpg.pwcimage.200.252

Tore Thorlacius Bræin

Tore er Leder for Digital Forretningsutvikling i PwC Accounting som er PwCs regnskapshus i Norge. Han har det overordnede ansvaret for alle IT-systemer som brukes i PwC Accounting for å føre regnskap, lønn og rapportering, og han leder et team av interne system-eksperter og utviklere. Han har ansvar for å sitte tett på utviklingen i software-bransjen innenfor økonomi og jobber tett på de andre fagmiljøene på dette i PwC. Tore er Autorisert Finansanalytiker.

 

Øystein Tungen

Øystein Tungen

Øystein jobber i Advokatfirmaet PwC med ansvar for teknologiutvikling og digitalisering av tjenesteområdene i Advokatfirmaet. Videre er Øystein kontaktperson i PwC Norge for SAF-T rapportering, og han jobber tett med de ulike teknologimiljøene i PwC for å tilby det beste for kundene. Øystein har bakgrunn som revisor i PwC og er statsautorisert revisor. Øystein har flere års erfaring som økonomisjef i en norsk produksjonsbedrift med børsnotert morselskap og har praktisk erfaring med bytte av ERP system som prosjektleder og løsningsansvarlig for økonomifunksjonen.

Øystein works in Advokatfirmaet PwC with responsibility for technology development and digitalization of the service areas in the Law Firm. Furthermore, Øystein is the contact person in PwC Norway for SAF-T reporting, and he works closely with the various technology environments in PwC to offer the best for the clients. Øystein has a background as an auditor in PwC and is a state authorized public accountant. Øystein has several years of experience as a finance manager in a Norwegian production company with a listed parent company and has practical experience with changing ERP system as a project manager and solution responsible for the finance function.

Legg igjen en kommentar

Relevante artikler

Les artikkelen

Digitalisering virker - men for få er i gang…

I PwCs rykende ferske undersøkelse «Fremtidens økonomifunksjon» har vi kartlagt hvor langt dagens økonomifunksjoner er kommet på den ...

Les artikkelen
Les artikkelen

PwC Global CEO Survey 2018 - den bekymrede optimisten

I PwCs årlige CEO-undersøkelse for 2018 deltok nær 1300 toppledere fra 85 land. Fokuset har vært på hva topplederne ser på som de største ...

Les artikkelen
Les artikkelen

Kryptovaluta - fremtidens penger?

England har utviklet sin egen digitale valuta, hvor sentralbanken garanterer for verdien. Fremtiden er kryptovaluta som ikke er kun for ...

Les artikkelen