<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1159208090890608&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Dronene kommer! (og denne gangen mener de alvor.....)

‹ Tilbake til artikler

Bilde_innlegg_droner.jpg

Droner har vi lest og hørt om lenge, først som fantastiske innretninger i Star Wars, siden som morsomme leketøy og som del av krigsindustrien. Nå kommer neste generasjons droner; de som bidrar til å effektivisere industrien – digitaliseringsdronene…..

PwC har etablert et Center of Excellence for «Drone Powered Solutions» i Polen og har gjennomført en studie om temaet. De har nå utgitt en rapport som synliggjør potensialet for bruk av droner og hvor de ulike barrierene omtales i tillegg til at det tenkes litt om fremtiden.

I rapporten fremgår det at løsningene passer best for sektorer som krever stor grad av mobilitet og høy kvalitet av data. Det er spesielt virksomheter som håndterer eiendeler/verdier som er plassert over store områder som kan hente ut gevinster raskt. Store utbyggingsprosjekter, infrastruktur (vei, tog, kraft) og landbruk peker seg spesielt ut. Man har også identifisert forsikringsbransjen som en sektor med potensiale. I denne sammenhengen tenker man spesielt på kartlegging av skadeomfang ifm naturkatastrofer og annen skade på eiendom, men også hvordan datagrunnlaget kan benyttes som del av prediktive analyser for å forutse/unngå hendelser. Det er også laget estimater på besparelser som beløper seg til enorme tall på verdens basis.

De av dere som er interessert i rapporten og/eller mer informasjon om temaet, kan finne dette ved å følge linken http://www.pwc.pl/clarityfromabove.

En personlig refleksjon, som personverner, er at datainnsamling tar stadig nye former og blir mer og mer effektiv. Jeg har også fulgt godt med på de stadig nye mulighetene knyttet til presis identifisering vha biometri (ansiktsgjenkjenning, talegjenkjenning, ganglag, kroppsholdning mv). Det er viktig at vi utforsker muligheter for privacy by design også på dette området!

Vi i PwC jobber mye med digitalisering og er alltid åpen for diskusjoner! Ta gjerne kontakt om dere har kommentarer, ideer eller tanker som dere ønsker å dele om temaet!

Lars Erik Fjørtoft

Lars Erik Fjørtoft

Mitt navn er Lars Erik Fjørtoft og jeg er partner i PwC. Mitt arbeidsfelt er rådgivning knyttet til IT Risiko. Jeg har arbeidet i PwC siden 2016, og har tidligere erfaring fra bankenes infrastruktursamarbeid i rolle som daglig leder av BSK. Jeg er enormt interessert i alle aspekter av digitalisering som nå er i ferd med å berøre alle deler av det norske samfunnet.

Legg igjen en kommentar

Relevante artikler

Les artikkelen

Innebygd personvern - en metode som bygger tillit

Personvernforordningen (GDPR) stiller krav til innebygd personvern. Men hva er egentlig innebygd personvern? Innebygd personvern - privacy ...

Les artikkelen
Les artikkelen

Bytte av ERP-løsning - hvordan få tid til å følge den teknologiske utviklingen?

“Vi har så mye å gjøre at vi ikke har tid til å effektivisere”. Lignende utsagn møter vi i mange ulike sammenhenger. Husk at slike utsagn ...

Les artikkelen
Les artikkelen

Digitalisering virker - men for få er i gang…

I PwCs rykende ferske undersøkelse «Fremtidens økonomifunksjon» har vi kartlagt hvor langt dagens økonomifunksjoner er kommet på den ...

Les artikkelen