<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1159208090890608&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Lønner det seg for norske bedrifter å emigrere?

‹ Tilbake til artikler

blog-bilde-avlang-marit-2

I Statsbudsjettet er det foreslått å heve grensen for momsfritak for import av varer fra kr 200 til kr 500.

Etter at dette forslaget ble lekket i media i går ettermiddag har næringslivet reagert med vanntro (les artikkel i DN) og varslet butikkdød og tap av norske arbeidsplasser.

Forslaget innebærer at vi som forbrukere slipper 25 % moms ved kjøp av varer fra utlandet så lenge varen koster mindre enn kr 500. For oss som forbrukere er det en real glad-nyhet. Eksempelvis vil sminke som i Norge koster 450 + mva med 112 kr, totalt kr 562 kunne kjøpes for kr 450 fra utlandet. Dersom forslaget blir gjennomført kan det bety at kjøp av sminke, elektroniske produkter og klær fra utlandet kommer til å eksplodere.

 

Vil resultatet av forslaget være at det lønner seg for norske bedrifter som selger varer til norske forbrukere å emigrere?

Som nevnt i blogginnlegget, Momsfrie varer fra utlandet - slutt på morroa, har Oslo tingrett konkludert med at et utenlandsk selskap som selger varer til norske forbrukere fra utlandet likevel måtte registreres for mva og oppkreve norsk mva på salget. Det kan derfor se ut som at Finansdepartementet også bør klargjøre reglene dersom den nye 500 kronersgrensen skal ha noe realitet.

Marit Barth

Marit Barth

Jeg heter Marit Barth, og er partner/advokat i Advokatfirmaet PwC. Jeg har jobbet med mva for næringsdrivende og selskaper siden 2003 og har lyst til å blogge om mine erfaringer på dette området. Mitt mål er å gi deg informasjon, analyser og nyheter på en annen måte enn det du får gjennom nyhetsbrev og annen faginformasjon.Jeg håper også at jeg noen ganger klarer å inspirere deg, utfordre deg og kanskje provosere deg litt. Hvis du har synspunkter, innspill, kommentarer eller spørsmål til noe du leser eller ser her på bloggen blir jeg glad for å høre fra deg.

Velkommen til #norgesskatteblogg.

My name is Marit Barth and I am a lawyer and partner in PwC Tax & Legal Services. I have been working with VAT since 2003, and I would like to blog about my experiences in this area. My goal is to give you information, analyses and news in a different way than you get through newsletters. I also hope that I sometimes manage to inspire you. If you have input, comments or questions to something you read, I will be happy to hear from you.

Welcome to Norway’s Tax blog.

Legg igjen en kommentar

Relevante artikler

Les artikkelen

Utsatt søknadsfrist - MVA refusjon for utenlandske virksomheter

Søknadsfristen for refusjon av norsk merverdiavgift pådratt av utenlandske selskaper er utsatt for inntektsåret 2018 til 30. september ...

Les artikkelen
Les artikkelen

Forenkling av mva systemet? Høringsfrist 29. august 2019

Som jeg tidligere har blogget om, har et utvalg satt ned av regjeringen fremmet et forslag om forenkling av avgiftssystemet. Forslaget er ...

Les artikkelen
Les artikkelen

Er tomtearbeider en kapitalvare?

Har du hatt utgifter til tomtearbeider og tror du at du dermed har en kapitalvare som kan være grunnlag for justering etter ...

Les artikkelen