<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1159208090890608&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hoppe til hovedinnhold
Norges skatteblogg

Norges skatteblogg – om skatter, avgifter
   og forretningsjus

Norges skatteblogg – om skatter, avgifter og forretningsjus

Kulturmoms - er tiden inne for en ny vurdering av regelverket?

Av Marit Barth , 6. mars 2017

konsert.jpg

I forbindelse med musikkbransjefestivalen by:Larm offentliggjorde organisasjonene Norske Konsertarrangører (NKA) og GramArt en betenkning utarbeidet av oss hvor vi har sett nærmere på mulige konsekvenser for musikkbransjen ved innføring av såkalt “kulturmoms”. I denne sammenheng betyr det moms på konsertbilletter og/eller artisters honorar for kunstnerisk fremføring av åndsverk.

Les artikkel

Interesseområder: Merverdiavgift, skatteendringer

Dele artikkelen:

Tøffere beskatning av utbytte

Av Ståle Wangen , 13. januar 2016

blogg_staale-wangen

Et nytt år er i gang og beskatningen av utbytte og annen eierinntekt har økt fra 27 prosent til 28,75 prosent fra 1. januar 2016. Hva skjer fremover med utbytteskatten og hvilke tilpasninger er aktuelle?

Les artikkel

Interesseområder: skatteendringer

Dele artikkelen:

Statsbudsjettet 2016 – Skattemessig behandling av verdipapirfond

Av Trine Agathe Lorentzen , 7. oktober 2015

PwC

Finansdepartement har foreslått nye regler for skattemessig behandling av verdipapirfond. Reglene er i stor grad i tråd med vårens høringsforslag, men enkelte endringer er blitt foreslått. Blant annet er sjablongen for beregning av aksjeandel, og dermed skattemessig behandling av utdeling til andelseierne, endret slik at mer enn 80 % aksjeandel gir full aksjebeskatning, mens aksjeandel under 20 % aksjeandel gir full rentebeskatning.

Les artikkel

Interesseområder: Næringsbeskatning, skatteendringer

Dele artikkelen:

En bølge med internasjonale skatteendringer

Av Ståle Wangen , 31. august 2015

blogg_staale-wangen

BEPS-prosjektet startet for to år siden og OECD er nå nesten i mål. Når rapportene er klare og godkjent senere i høst vil vi sannsynligvis se endringer i mange lands skattelovgivning, skatteavtaler og i OECD’s retningslinjer for internprising.

Les artikkel

Interesseområder: skatteendringer

Dele artikkelen:

Følg bloggen

Skribenter